Waarom dit nodig is

Ride for the Roses & KWF

Walk 4 the Roses heeft, net als Ride for the Roses, als doel: geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding middels een sportief event. Daar waar de Ride inmiddels een begrip is binnen de Nederlandse wielerwereld, is de Walk in onze regio een groot succes.
Op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd iets doen tegen kanker.
Samen met duizenden anderen een sportieve prestatie leveren, als jouw eigen manier van kankerbestrijding.
Ter nagedachtenis aan iemand die aan kanker is overleden, als steun in de rug voor iemand die tegen kanker vecht of omdat je het doel een warm hart toedraagt.

Door het werven van fondsen kan KWF Kankerbestrijding onderzoek en voorlichting financieren als wapens in de strijd tegen kanker.
Hierdoor is er een grotere kans op genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker.
Daarnaast is het bespreekbaar maken van de gevolgen van deze ziekte van groot belang. Het erover kunnen praten en het ervaren van de betrokkenheid van de medemens helpen bij het verwerkingsproces. KWF Kankerbetrijding heeft ook een adviserende rol. Zo heeft een gezonde levensstijl met veel beweging een preventieve werking tegen kanker.

Één op de drie mensen komt vroeg of laat met kanker in aanraking. KWF Kankerbestrijding gaat al 60 jaar voorop in de strijd tegen deze ziekte. Wetenschappelijk onderzoek is hét middel om verder te komen in deze strijd.

Onder andere dankzij acties als de Ride en de Walk is er geld beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Hieronder vind je onze projectadopties:

Projectadoptie 2018: Hersenkanker
Elk jaar wordt in Nederland bij circa 1.200 mensen een kwaadaardige hersentumor vastgesteld.
Het merendeel is tussen de 50 en 75 jaar. Hersentumoren zijn daarmee de 15e meest voorkomende kankersoort. Mannen krijgen iets vaker een hersentumor dan vrouwen.
Helaas is de overlevingskans van hersentumoren niet hoog: 25% van de mensen met een kwaadaardige hersentumor zijn 5 jaar na de diagnose nog in leven. Na 10 jaar is dat slechts 15%.
In 2016 overleden 883 mensen aan een kwaadaardige hersentumor.

Het onderzoek wat wij dit jaar steunen, is het onderzoek van prof. Dr. Elly Hol (UMC Utrecht).
Glioma is de meest ernstige vorm van een hersentumor. De meeste patiënten overlijden binnen 2 jaar.
De ingrijpende combinatietherapie die moet worden gevolgd is niet voldoende om de patiënt te genezen: de tumor komt bijna altijd weer terug.
Momenteel is er geen genezing mogelijk voor patiënten met glioma. De onderzoekers hopen een nieuw aanknopingspunt voor toekomstige behandeling te vinden door zich te richten op het nanoskelet, dat een rol speelt bij terugkeer en uitzaaiing van de tumor.
Ze hopen dat dit fundamentele onderzoek de basis legt om deze processen te remmen of zelfs compleet te stoppen.
Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek van prof. Dr. Elly Hol (UMC Utrecht).

 

Voor dit onderzoek is geld nodig, kom op 26 augustus naar Horst en wandel met ons kanker de wereld uit!