Waarom dit nodig is

Ride for the Roses & KWF

Walk 4 the Roses heeft, net als Ride for the Roses, als doel: geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding middels een sportief event. Daar waar de Ride inmiddels een begrip is binnen de Nederlandse wielerwereld, is de Walk in onze regio een groot succes.
Op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd iets doen tegen kanker.
Samen met duizenden anderen een sportieve prestatie leveren, als jouw eigen manier van kankerbestrijding.
Ter nagedachtenis aan iemand die aan kanker is overleden, als steun in de rug voor iemand die tegen kanker vecht of omdat je het doel een warm hart toedraagt.

Door het werven van fondsen kan KWF Kankerbestrijding onderzoek en voorlichting financieren als wapens in de strijd tegen kanker.
Hierdoor is er een grotere kans op genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker.
Daarnaast is het bespreekbaar maken van de gevolgen van deze ziekte van groot belang. Het erover kunnen praten en het ervaren van de betrokkenheid van de medemens helpen bij het verwerkingsproces. KWF Kankerbetrijding heeft ook een adviserende rol. Zo heeft een gezonde levensstijl met veel beweging een preventieve werking tegen kanker.

Één op de drie mensen komt vroeg of laat met kanker in aanraking. KWF Kankerbestrijding gaat al 60 jaar voorop in de strijd tegen deze ziekte. Wetenschappelijk onderzoek is hét middel om verder te komen in deze strijd.

Onder andere dankzij acties als de Ride en de Walk is er geld beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Hieronder vind je onze projectadopties:

Projectadoptie 2019: Geïndividualiseerd doseren van medicatie

Implementatie van geïndividualiseerd doseren van orale doelgerichte therapie bij de behandeling van kanker

dr. Ingrid Desar – Radboud UMC

Bij de behandeling van kanker wordt al jaren gestreefd naar een behandeling op maat.
Dit is nodig ook, want geen tumor is hetzelfde.
Hoewel nieuwe medicijnen inderdaad steeds meer gericht zijn op kankercellen – en gezonde cellen met rust laten – wordt er bij het voorschrijven van medicatie nog veel volgens een ‘one size fits all’-principe gewerkt, zonder rekening te houden met leeftijd, gewicht, andere medicatie, invloeden van voedsel en kenmerken van de tumor.
Uit vooronderzoek blijkt dat bij zo’n standaarddosis in amper de helft van de patiënten het medicijn het juiste bloedgehalte wordt bereikt.
Daardoor ligt zowel onder- als overbehandeling op de loer.

In dit nationale onderzoek werken oncologen en ziekenhuisapothekers uit diverse ziekenhuizen samen om hier iets aan te veranderen.
Daarbij wordt getracht om voor een grote groep patiënten individueel de juiste dosis te berekenen en te controleren of dit in de praktijk klopt.
De werkwijze om tot die optimale dosis te komen wordt vervolgens goed gedocumenteerd zodat patiënten in de toekomst hiervan kunnen profiteren.
Zo hopen de onderzoekers de daadwerkelijke realisatie van een behandeling op maat te versnellen.

Voor dit onderzoek is geld nodig, kom op 01 september naar Horst en wandel met ons kanker de wereld uit!